torstai 16. lokakuuta 2008

Onnenpäivä!Elokuun kahdeksas päivä, 08.08.08 oli kiinalaisille suuri onnenpäivä. Kahdeksan kuulostaa kiinaksi samantapaiselta kuin "rikkaus" [baa vs. baat]. Ja mikä olisi onnellisempaa, kuin olla rikas? Monelle kiinalaiselle se on elämän tarkoitus, ihan oikeasti.
Paitsi että Olympialaiset tietenkin alkoivat tuona onnenpäivänä klo 8.08, monet nuoret parit valitsivat päivän myös hääpäiväkseen. Yli 7000 pariskuntaa meni Shanghaissa naimisiin tuona päivänä, ja monet heistä vain lyhyen tuttavuuden jälkeen, kahdeksas-kahdeksatta-huumassa.Onni on meillä vain lainassa, sanotaan, ja jos Shanghai Dailya uskoo, nyt kaksi kuukautta myöhemmin jo kolmesataa pariskuntaa on todennut, että laina on erääntynyt, ja on hakenut avioeroa. Shanghai Daily kertoo näin:"Disagreements on the wedding banquet, apartment purchase and dealing with in-laws were cited as the main reasons for wanting a divorce, according to an Oriental Morning Post report.


A woman surnamed Chen complained that her husband refused to hold a wedding ceremony in order to save money, which caused a massive conflict that threatened their marriage.Another woman surnamed Zhang got married after knowing her husband for seven days, the company said."I regret it now because I found he is addicted to mahjong and doesn't have any plan for our life," Zhang told the company."

Mulla on varmaan vähän kieroutunut huumorintaju, mutta mun mielestä toi on, yhtään vähättelemättä asianosaisten mahdollista surua ja kurjuutta, huvittava uutinen. Haluaisinpa nähdä tilastot vuoden päästä, jos 60. päivässä näin moni on heittänyt hanskat tiskiin.

Ei kommentteja: