lauantai 6. syyskuuta 2008

Crap at the Fountain


Tuli tässä kokeiltua taas muutamaa ravintolaa, joihin ei tarvitse ihan heti uudelleen suunnata. Epäilen että ei koskaan. Ensimmäisenä listalla Fountain, joka löytyy Xin Tian Di:n alueelta. Nimensä se on saanut varmaankin sijainnistaan suihkulähteen vieressä. Näkymä olikin ihan ok, ja tarjosi katkeamattoman turistivirran joka kuvasi itseään kys. suihkuttimen edessä ja heidän muodossaan kiinnostavaa ja välillä huvittavaa katseltavaa. Mutta mutta... Olut jota olutta juomaton kumppanini tilasi, maksoi melkein 10 euroa. Ruokalista oli kohtuullisen suppea, ja suoraan sanottuna mikään ei tuntunut ihan nappivalinnalta. Viime hetkellä vaihdoin valintani rapuhampurilaiseen, ja seura komppasi perässä. Two crab burgers it is then.


Olinkin jo kaivannut kunnon rapukakkua. Rapean maistuvaa ja herkullista. Mieti jos sieltä tuleekin purilainen jonka välissä on kokonainen rapu, ehti pöydän vastakkainen puoli murjaista vitsin, kun näin lautasten saapuvan, ja ravunjalkojen vilkkuvan. Argh. Kyseessä ei siis todellakaan ollut mikään crab cake burgeri, vaan sämpylän välissä oli kokonainen "soft shell crab", jonka kuori kyllä on pehmeää, mutta kuin nahkaa. Ja toisekseen kavereilla oli kaikki luut ja muut roippeet tallella. Syö siinä sitten purilaista... Rapukekkerit ovat ihan kiva juttu, mutta erikseen hampurilaisista, kiitos. No, sen lisäksi kastikkeet maistuivat niin rasvaisilta että oksetti. 120 RMB:n ranskalaiset tuli syötyä. (Ja saaanen huomauttaa että kurssi on noussut, joten yllättäen olemme siirtyneet 10 rahaa on vähän alle eurosta 10 rahaa on yli euron -aikaan.)

Ha ha ha! Luinpa tuossa sääennustetta, joka kertoi että lähipäivien sää tulee olemaan "Wet and Cool". Siihenhän olemme Suomessa kaikki tottuneet, mutta tässä "cool" tarkoittaa että lämpötila ei nouse yli 30 asteen :o) No, sehän sopii.
Lisäksi parahin kansallinen lentoyhtiömme siirtää Shanghain reitin takaisin uusille 340-koneille (Olympialaisethan tässä olivat kaiken takana, pitihän se arvata). Ja tämä paluu tulevaisuuteen tarkoittaa sitä, että Pigga tulee käymään. Ennemmin tai myöhemmin, ainakin. Jee :o)

Ei kommentteja: