lauantai 6. syyskuuta 2008

Jamit


Tässä ihan lähellä on puisto, jonka ohi välillä kävelemme matkalla milloin minnekin. Tai ihan vain sinne puistoon kävelemään. Puiston yhdellä laidalla on koripallokenttä, jossa melkein mihin aikaan vaan riittää nuoria miehiä heittelemässä. Puistossa näkyy niin kiinalaisia kuin länsimaisia hölkkäämässä.
Yhdellä reunalla on tiilitalo, jossa järjestetään viikonloppuisin häitä ja muita juhlia, joten siellä pääsee välillä todistamaan myös tuoretta avio-onnea kiinalaiseen tapaan. Iltaisin puiston penkeillä istuu nuoria pareja kuhertelemassa, sillä pienissä yhden tai kahden huoneen asunnoissa voi käydä olo hieman ahtaaksi jos koko perhe viettää siellä iltaansa. Monet nuoret näyttävät myös opiskelevan puistoissa ja kahviloissa.
Melkein milloin vain puistossa tai sen reunoilla näkyy iäkkäämpiä kiinalaisia pyjamissaan kävelemässä. Ja ei, eivät ole dementoituneita. Pitävät pyjamaa vain äärimmäisen mukavana pukineena kesäaikaan...
Mukavin juttu puistossa ovat tanssit. Eri puolilla puistoa on erilaisia jameja käynnissä iltaisin. Torstai-illan kävelyllä ohitimme ryhmän jolla oli jonkin sortin Bailatino-tunti käynnissä, seuraavalla aukiolla harjoitettiin rauhallisempaa 'tai chi' -tyylistä jumppailua, ja yhdessä kohtaa meneillään olivat kunnon puistotanssit, paritanssia mankan tahtiin. Ja ilmeisesti kaikki nämä ovat ilmaisia, tule jos haluat, lähde kun haluat tyyppisiä tilaisuuksia. Eikä kyse ole satunnaisesta kerran kesässä-pirskeistä, vaan ainakin viikottain toistuvista jameista. Kaiken kaikkiaan ouistossa mukava ja jotenkin yhteisöllinen meininki, jota ei Suomessa (ainakaan Tampereella) enää juuri näe. En ole vielä uskaltautunut sekaan, mutta ihan mukavaa siellä on ollut ulkopuolisena tarkkailijanakin pyöriä.

Ei kommentteja: