torstai 11. syyskuuta 2008

Tositeeveetä

Bog brother sitä ja big brother tätä! Nyt kun ei tarvitse pelätä että vahingossakaan näkisi vilaustakaan tuosta julkisuustyrkkyjen junttien nolostuttavasta (sekoilut) / kuolettavan tylsästä (kaikki muu) elämästä tv-talossa, siihen törmää joka ainoa kerta avatessaan suomalaisen iltapäivälehden nettisivun... huah. Kaikesta pahasta ei vaan pääse eroon vaikka tulisi maailman toiselle puolelle ;o)
Idols sen sijaan... sitä olisin ihan mielelläni katsonut. Siinä itsensä nolaamisella sentään on jokin tarkoitus :o) Ainakin välillä. No, onneksi tässä kiinalaisessa elämässä ja siinä mitä kaduilla näkee on ihan tarpeeksi tositeeveetä useimpien päivien tarpeisiin. Harva se päivä täällä näkee kadulla lauleskelevia ihmisiä. Tai taksikuksi intoutuu vetämään oman versionsa kiinalaisesta balladista. Kaksi numeroa liian suurissa kengissään, kymmenen sentin korkojen korkeudessa ja paljetein sekä "timantein" koristelluissa vaatteissaan kekkuloivat kiinalaisneitoset vastaavat ohjelman huumoripuolesta.
Yhdenlainen show ovat kaupungin kadut: kaupungin läpi ennen seitsemää aamulla matkatessaan näkee varmaan kaiken sen minkä Big Brotherissakin. Ihmisiä heräämässä, syömässä, jonottamassa aamuista muurikkalätty-aamupalaa, vessassa, suihkussa, laittamassa hiuksiaan tai asettelemassa kenkiä riviin ikkunalaudalleen (älkää kysykö miksi). Kaiken tämän ihan oikeasti näkee. Ikkunoista tai ikkunan aukoista. Tai ihan vaan kadulla. Iltaisin puistossa voi käydä katsomassa vieraiden kuhertelua penkeillä, sen sijaan että katsoisi kuinka BB:n kilpailijat muhinoivat ristiin rastiin keskenään. Kännisiä ei, kuten aiemmin totesin, juuri näy, mutta muuten vaan kadulle pissailijoita kylläkin... Kaduilta löytyy vakiopaikaltaan niin ompelija, radionkorjaaja kuin sateenvarjonkorjaajakin, joista viimeksi mainitulla on varaosa-varastonsa vieressä levitettynä kankaan päälle. Joskus näkee takaa-ajokohtauksen livenä, kun luvaton katukauppias kaappaa myyntiartikkelinsa kainaloon ja kirmaa pakoon paikallispoliisin nähdessään.
Jos taas kaipaa Pelkokertoimen kaltaista itsensä haastamista, tiedän juuri oikean paikan: Kiina. Ensimmäinen suoritus voisi olla vaikka kaupungin läpi pyöräileminen. Se joka pääsee hengissä perille, on jatkossa. Toisessa osassa. ns. inhokkiosiossa, voisi käydä ruokakadulta hakemassa parhaat palat. Sellainen on tässä ihan lähellä. Aina joskus sen haju saa vaihtamaan toiselle puolelle katua. Viimeinen, voittajan ratkaiseva tehtävä, voisi olla se että osaa sanoa "Xu Jia Hui" siten, että kun astuu taksiin ja sanoo "Xu Jia Hui", taksi kuski sanoo selvä pyy, eikä "mitä?". Good luck with that, koska ne tuntuvat tekevän sitä ihan piruuttaan, että eivät muka ymmärrä :o)

Ei kommentteja: