sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Pala Espanjaa

Eilinen ilta tuli vietettyä El Willy -nimisessä Espanjalaisessa ravintolassa. Paikka oli viihtyisä vanha villa, joka ei kadulle näy, vaan täytyy osata sukeltaa oikeaan porttikäytävään. Ravintolan tunnelma oli miellyttävä, ja palvelu sujuvaa ja luotevaa, etenkin kiinalaiseksi. Kiinalaisuudesta muistuttivat vain puikot (sekä kiinalainen haudanvakava seurue viereisessä pöydässä), joilla oli itse asiassa kätevä napsia tapaksia yhteisistä annoksista omalle lautaselle. Söimme vain tapaksia, joiden lisäksi listalta löytyi risottoja ja jokunen pasta. Kaikki tilattu katosi pöydältä vatsoihin kehujen kera. Pienet brie-pinjansiemen-leivät, tartar pihvi ja kampasimpukka cheviche jäivät erityisen herkullisina mieleen.
Tilaamamme sangria-kannu taisi olla pohjaton, sillä siitä riitti neljän hengen seurueemme laseihin muutama täyttökierros. Sangria oli muuten oikein onnistunutta, ei ollenkaan sellaista likööristä ja terävää niin kuin monissa paikoissa. Viinilistakin oli kattava, eikä liiaallisen tyyris. Menee nyt vallan kehumiseksi, mutta oli niin vallan mukava ilta :o)
Willyn tapaksille täytyy ehdottomasti palata uudelleen, jälkiruoatkin jäivät vielä testaamatta. El Willystä jatkoimme vielä Sasha'siin, jossa olimme aiemmin käyneet kerran syömässä. Sasha'sin ruoka oli ihan ok, mutta paikka sopi selvästi paremmin illan viettämiseen kuin syömiseen. Sasha'skin on eräässä vanhassa villassa, French Concessionin alueella, eli ei kaukana kotoa. Samasta kadun kulmasta löytyy useampi kin eri tyylinen paikka, mm. meksikolainen Zapata, pihviravontola, ja vaikka mitä. Sekä Sashas'lla että El Willyllä on mukavan oloiset terassit puutarhassa. Lämpötilat ovat mukavissa lukemissa, joten illasta olisi voinut nauttia ulkona, jos ei olisi tullut kaatamalla vettä :o)
Olemme olleet hieman epäsosiaalisia tähän saakka, ja tämä oli ensimmäinen ilta kun olimme liikkeellä muuten kuin kaksin, toisen suomalaisen pariskunnan kanssa. Ei tässä ole ehtinyt enempää sosiaalisuutta vielä kaivata, kun päivisin tapaa kuitenkin ihmisiä, ja on ollut kiva viettää aikaa ihan vaan kaksin. Mutta ehkä nyt on kuitenkin aika. Ensi viikonloppuna menemme sitten kiinalaiseen kotiin vierailulle, ja kiinan opettajanikin, suunnilleen samanikäinen nainen, kyseli lähtisinkö hänen kanssaan katsomaan balettia tai kuuntelemaan konserttia.
Balin lomakin lähestyy...

Ei kommentteja: