maanantai 29. syyskuuta 2008

Kun kaikki on toisin

Miten yllättävä tilanne, kun taksikuski puhuu sujuvaa englantia. Samoin kaupan kassa. Lähes kaikki joiden kanssa joutuu tekemisiin puhuvat ymmärrettävää englantia.

Katujen varsilla puut ovat vihreitä ja vehreitä, ja kauniita puistoja sekä vanhoja rakennuksia on pilvenpiirtäjien lomassa paljon. Liikenne on järjestelmällistä ja sujuvaa. Kenenkään ei tarvitse huudattaa torvea. Eikä kukaan edes yritä ajaa päälle suojatiellä.

Kaduilla kukaan ei kauppaa mitään, ja kaupoissa saa kulkea ja katsoa rauhassa, ilman että joku, joku joka ei edes puhu kanssani samaa kieltä, kulkee jatkuvasti kannoilla.

Aah, ja muistinko jo sanoa, että hanasta tuleva vesi on juotavaa. Kirkasta ja hajutonta. Suihkussa ei tarvitse muistaa pitää suuta kiinni.
Kuin hyvä päivä uni, mutta ei tässä siitä ole kyse. Olen vain viettänyt viimeisen viikon Singaporessa. Shanghai on ehkä Kiinassa länsimainen, enkä voi väittää että elämä siellä olisi mitään kohtuutonta ponnistelua, mutta Singaporessa on tietyllä tavalla leppoisampaa. Vähemmän ryysimistä ja tunkemista, enemmän järjestelmällisyyttä, siisteyttä, ravintoloita. Jotenkin täällä monista ihmisistä huokuu jonkinasteinen... no paremman kuvauksen puutteessa, tyyli ja selväjärkisyys.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Käypäs sylkäisemässä xylitol -purkka kadulle ruokailun jälkeen. Sitten saattaa mieli muuttua...

Eeva kirjoitti...

Uhmasin pariin kertaan liikennettä ihan hyvällä menestyksellä ja tiputin vahingossa roskankin. Vielä silti vapaalla jalalla ;o)

Eeva kirjoitti...

Ai, ja olisittepa nähneet minkälaista jälkeä osa formula-turisteista jätti jälkeensä. Ei sieltä purkaa olisi erottanut kaikkien niiden kaljatuoppien alta. Mutta seuraavana aamuna ne oli siivottu taas pois.