keskiviikko 6. elokuuta 2008

Cicadoidea Auchnorrhyncha Homoptera Cicada

Aah, ja oppia ikä kaikki! Alla oleva ötökkä on siis kaskas, eli cicada. Ja väittävät vielä että on hyväntahtoinen otus, mutta siihen suhtaudun kyllä suurella varauksella kunnes olen nähnyt todisteita asiasta (ammattitauti). Jonkinmoinen kuvaus kuitenkin täällä.


En tiedä sitten mistä johtuu, mutta en ole lainkaan yllättynyt että, ainakin Wikpedian mukaan, kyseisiä siivekkäitä syödään Kiinassa. Oooh, shokkiuutinen, koska muutenhan tämäm han-kansa ei juuri koske kuin hienoimpaan putsattuun fileeseen. Ja siihenkin vain tikuilla ;o) No mikäpäs siinä. Jos on tuota nälänhätää ja muuta ollut ei-niin-kauan-sitten, niin näitä kavereita ainakin tuntuu olevan runsaasti saatavilla.

Pyydän myös huomioimaan, että en liioitellut äänen kanssa: Some cicadas produce sounds up to 120 dB (SPL) "at close range", among the loudest of all insect-produced sounds". Kalifornialaisen Berkleyn yliopiston sivuilla mainitaan moottorisahan tuottamaksi desibelimääräksi noin 100. Pikaisen googlettamisen perusteella sirkkelin taso on 80-120 dB. Kaskaalla on todellakin "remarkable acoustic talents".

Ei kommentteja: