tiistai 12. elokuuta 2008

Pehmennys

Rupesinko liian kriittiseksi viimeisessä postauksessa? Ehkä hieman, kun monet tapa-asiat ovat niin kulttuurisidonnaisia. Jos julkisesti röyhtäileminen, piereskeleminen ja syljeskeleminen minussa herättävät kylmiä väreitä, kiinalaiselle kyse on ainoastaan siitä, että on epäterveellistä pitää "huonoa ilmaa" tai "huonoja nesteitä" kehossaan, ja niistä pitää päästä eroon. Luultavasti kiinalainen on tässä oikeammassa kuin tekopyhempi länsimainen kanssaihmisensä ;o)
Ja täällä on menneinä vuosikymmeninä tarvinnut olla astetta tai kahta röyhkeämpi elantonsa eteen. Niin tai näin, silti sitä toivoisi että joka kerran vihreillä valoilla katua ylittäessään joku ei meinaa ajaa päälle. Toisaalta, jäin tuossa sateisena lauantaina pois taksista keskellä monikaistaista katua (kun Olympialaisten vuoksi oli katuja suljettu enkä päässyt määränpäähäni asti taksilla) ja keskellä risteystä ja lähdin puikkelehtimaan kohti jalkakäytävää kun huomasin liikennepoliisin seisovan keskellä risteystä ja ajattelin että kohta pilli soi, ja poliisisetä purkaa liikenteen kaaoksen ja sateessa seisomisen oikein raikuvaan vihellykseen. Vaan mitä vielä, hymyili vain leveästi ja kohotti käden lippaan :o)
Sekin jäi vielä sanomatta, että useamman kerran on käynyt niin, että taksikuski on laittanut mittarin päältä jo ennenkö ollaan perillä, koska on valinnut huonomman / pidemmän reitin, tai on tehnyt jonkun extralenkin kun ei ole löytänyt perille. Kertaakaan ei ole taksi yrittänyt vedättää.
** Niin tai näin, ei oman koiran voittanutta, ja rendezvouz enää 60 tunnin päässä :o)))) **

Ei kommentteja: