lauantai 2. elokuuta 2008Vietimme pitkän viikonlopun Hangzhoussa, jota jotkut (en nyt juuri muista ketkä) ovat ylistäneet yhdeksi Kiinan kauneimmista kaupungeista. Paikan päänähtävyys on järvi (West Lake, eli Xi Hu), mikä kahden suuren ja lukemattomien pienempien järvien kaupungista kotoisin olevalle ei välttämättä ole ihan elämää suurempi juttu. Shanghain ääni-, näkö-, ja muun saasteen jälkeen rauhallinen kuuden miljoonan asukkaan pikkukaupunki, järvi ja metsät tekevät kuitenkin hyvää. Ja onhan siellä hienoja näkymiä, valitettavasti kameran linssin takaa näyttävät hiukan usvaisemmilta kuin livenä:
Pakko kuitenkin nostaa pari pikkujuttua esille. Ensinnäkin, tähän aikaa vuodesta ei kannata lähteä Hangzhouhun, eikä paljon muuallekaan, jos haluaa kierrellä ulkonähtävyyksiä. Lämpöä piisaa +40 asteen tietämissä, joten esimerkiksi pyöräily järven ympäri jäi väliin, ja ihan jo käveleminenkin ottaa koville.
Kävimme katsomassa muutamaa nähtävyyttä, Ling Yinin luostaria ja Kuuden Harmonian Pagodaa. Molemmat vaativat PALJON portaiden kiipeämistä, mutta kerron niistä muuten lisää myöhemmin.
Kaupunki on täynnänsä paikkoja, joilla on hassuja nimiä: Dreaming of the Tiger -lähde,Three Pools Mirroring the Moon ja Oriels Singing in the Willows.
Kaupunki on myös täynnänsä kiinalaisia. Itsestäänselvää, kukaties, mutta jotenkin en silti etukäteen rauhallisia maisemakuvia katsoessani miettinyt, että rantakaistale on päivin öin meluavien kiinalaisten kansoittama... Elitististä ehkä, mutta suomalainen sielu halajaa aina silloin tällöin annoksen rauhaa ja hiljaisuutta.
Hangzhou on erittäin suosittu turistikohde näillä seuduilla, ja siinä on lieveilmiönsä. Mukaanlukien pienet lapset, jotka on laitettu kerjäämään vierailijoilta. Koska ainakin meidän käyntimme aikana 97 % vierailijoista vaikutti olevan kiinalaisia, länsimaiset saivat takuuvarmasti kerjääjien välittömän huomion. Polvenkorkuisia tyttölapsia, joille oli puettu nätit mekot päälle ja äidit seisovat muutaman kymmenen metrin päässä odottamassa. Sorry nyt vaan, mutta minulta liikeni seteli vain miehelle luostarissa, jolta puuttui puolet toisesta kädestä ja puolet toisesta jalasta.Niin tai näin, muutaman päivän loma oli hyväksi.
Stay tuned, parhaat palat Hangzhousta vasta tulossa...

Ei kommentteja: