perjantai 7. marraskuuta 2008

Exit Poll

Maailmalle on saatin sitten valittua uusi presidentti, ja komealla marginaalilla. Hyvä niin, sillä puolen vuoden päivittäinen CNN-coverage asiasta alkoikin jo riittää. G.W. Bushista puhumattakaan ;o) Täältä oli 13 tunnin aikaeron turvin mielenkiintoista seurata iltakuudelta kun Chicagossa oli aamuyön tunteina saatu vaali-juhlat päätökseen.

Vaalien hengessä esitin lähdössä oleville vieraillemme muutamia Exit Poll-kysymyksiä, ja hyvin väittivät viihtyneensä. Ehdottomia vierailukohteita ovat kuulemma akrobaatti-show ERA, perinteinen kiinalainen hieronta, ja kangasmarkkinat. I agree.

Kulinaarisia kokemuksia matkaajat ehtivät myös kerätä jos vaikka minkälaisia: modernia kiinalaista, perinteistä kiinalaista, katukojujen kiinalaista, kansainvälistä keittiötä, intialaista, tapaksia ja vaikka mitä. Äidiltäni parasta Shanghain ruokakokemusta kysyessäni sain vastaukseksi että Janin tekemä pihviannos (hummerikastikkeen, kampasimpukan ja kasvisten kera) oli paras. Kyseinen ruoka olikin kerrassaan loistavaa, mutta vastauksen puolueettomuudesta en voi mennä takuuseen :o)

Siitäkin olimme kaikki samaa mieltä, että viikko ei missään nimessä riitä tällaisen kylän tutkimiseen. Niin paljon kaikkea jäi näkemättä. Plus että kun tänne asti tulee, niin kyllä sitä kannattaisi samaan (no melkein) rahaan käydä myös jossain muualla (Peking, HongKong, Macau, Taiwan, Singapore, esmes).

Kiinalaisen kuukalenterin mukaan perjantaina alkoi talvi. Tuntuu siltä, että tietävät mistä puhuvat, sillä sää on ykskaks kylmennyt aivan valtavasti. Taitaa olla itselläkin edessä matka kangasmarkkinoille takkia teettämään. Lisäksi tilasin jo kashmir-puseron mittojen mukaan.

Tulin kaupunkia esitellessäni siihen tulokseen, että tämä on oikeasti(!!) aivan mieletön kaupunki. Aivan valtava, ja aivan valtavan täynnä kaikkea näkemisen arvoista. Kaikki siis suunta tännepäin :o)

Ei kommentteja: