sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Shanghain Suomalaiset


Shanghain Suomalaiset on paikallinen Suomalaisten yhdistys, jos saatatte uskoa, vaikka nimi tietysti on kovin harhaanjohtava ;o) Hienoa että moinen on olemassa: järjestävät joulujuhlia, kuukausi-lounaita, kuukausittaisen vapaamuotoisen tapaamisen läheisessä Irkku-pubissa. Mahdollisuuden tutustua muihin Shanghaissa asuviin suomalaisiin. Ei ole vielä tullut oikein käytettyä noita mainittuja mahdollisuuksia, mutta hyvä että ovat tarjolla. (Jani kävi jo Halloween-juhlissa, mutta pyöri lähinnä vanhojen tuttujemme ja heidän tuttujensa kanssa. Sillä välin minä nautin China Easternin palveluista ;o)
Mutta. No, tiedätte jo kuinka tämä juttu menee, koska minullahan ei valituksen aiheet lopu ;o) Tässä kaupungissa on liikaa suomalaisia! Mihin vain menee, törmää NIIHIN! Lauantaina tulimme ulos ravintolasta, ja sinänsä ihan asiallisen ja kohteliaan oloinen nuori mies tuli esittäytymään kun kuuli kun puhuimme suomea. Siitä jatkoimme yksille siidereille läheiseen paikkaan. Needles to say, sielläkin oli suomalainen (nainen tällä kertaa).
Meidän taloyhtiömme toiseen taloon on linnoittautunut suomalaisia. Useampia, as far as I can tell. Käyvät kuntosalilla ja kaikkea. Ettäs kehtaavat! Alakerran salaattibaarissa saa varoa puheitaan, koska paitsi lounasaikaan meidän firman väkeä, siellä on toistuvasti todistettu käyvän myös tuntemattomia tunkeilijoita. Salakuuntelijoita, jopa.
Arvioiden mukaan tässä kylässä asuu 600 suomalaista. Ja vierailulla on varmaan koko ajan useita satoja (miettien että Finnair lentää päivittäin Shanghaihin AirBus 340:llään, johon mahtuu muutama sata henkeä). Tuntuu että mihin tahansa on viime aikoina mennyt, kangasmarkkinoille, syömään, tälle puolelle kaupunkia, toiselle puolelle kaupunkia ostoskeskukseen, mihin vain, aina siellä on suomalaisia. Voisi kuvitella että pieni kansamme on valloittanut koko maailman, tai ainakin Kiinan!


Naureskelin keväällä jollekin expatille joka oli asunut Shanghaissa muutamia vuosia, ja toivotti kaikki länkkärit (länsimaalaiset) sinne missä pippuri kasvaa. Ha, jo on hymy hyytynyt. Kaikki TE olette todellakin erittäin tervetulleita vierailemaan, mielellämme esittelemme Shanghaita. Ja ihanaa kun on täällä pieni piiri joiden kanssa saa puhua suomea, ja jotka ymmärtävät suomalaista. Mutta ne kaikki muut: menisivät jonnekin muualle pyörimään! Meidän kaupunkimme, ei tänne tarvita enempää suomalaisia. Ei mahdu ;o)

Ei kommentteja: